ja_mageia

BolaDelMon
.
No English translation is available.

Home
Department of Geography
Gemma Cànoves al programa 'El Debat de La 1' de TVE-Catalunya
No English translation is available.

altDebat sobre el model turístic de Catalunya amb José Antonio Donaire (Director del Institut Superior d'Estudis Turístics (INSETUR), Kike Sarasola (President de la cadena hotelera Room Mate), Benet Presas (President del Patronat de Turisme de Salou), Patrick Torrent (Director Executiu de l'Agència Catalana de Turisme) i Gemma Cànoves (Catedràtica del Departament de Geografia de la UAB i investigadora principal del grup de recerca TUDISTAR).

 
El Departament de Geografia de la UAB entre els 100 millors del QS Rànquing mundial en Geografia
No English translation is available.

El Departament de Geografia de la UAB se situa per segon any consecutiu entre les posicions 51-100 de les millors universitats en el Subject Geography and Area Studies del QS Ranking, sent una de les dues úniques que apareix entre les cent primeres i al capdamunt de la llista de la mitja dotzena de Departaments de Geografia de l'Estat. El rànquing QS és un dels que actualment té un major reconeixement a nivell internacional en la comparació de l'activitat universitària mundial (Reputació Acadèmica 40%; Ràtio Facultat/estudiant 20%; Citacions Scopus 20%; Ocupabilitat10%; Ràtio Estudiants internacionals 5%; Ràtio Professorat internacional 5%).

 
13è Cicle Anual de Seminaris sobre Migracions del GRM
No English translation is available.

Ja es pot consultar a Galeria de Recerca sobre Migracions (GRM) el programa del 13è Cicle Anual de Seminaris sobre Migracions. Aquesta sèrie de seminaris està cofinançada pel Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, està coordinada pel professor del Departament de Geografia Ricard Morén Alegret i s’emmarca dins les activitats de la línia de recerca sobre migracions del grup de recerca consolidat Interfase (SGR2014-2016, AGAUR).

 
El Diccionari de Teledetecció, actualitzat i disponible en línia
No English translation is available.

Des del dilluns 16 de març el Diccionari terminològic de Teledetecció, escrit per Xavier Pons i Anna Arcalís, i publicat en paper a finals del 2012 per l'Institut Cartogràfic de Catalunya i Enciclopèdia Catalana, ha estat actualitzat i publicat a Internet de forma que és possible consultar-lo en línia a l'adreça http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/197/Cerca/.

La posada al dia ha comportat la revisió de termes, particularment de plataformes i sensors posats en funcionament des de la publicació del Diccionari, tant pel que fa a característiques com a data de llançament o de finalització de servei, així com la incorporació d'algun terme nou que s'ha considerat prou consolidat com per ser afegit a les 3500 entrades de què disposava l'obra.

Read more...
 
La UAB ret homenatge a la demògrafa Anna Cabré
No English translation is available.

Com cada any, la UAB ret homenatge a una dona destacada de la comunitat universitària a la commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores, que tindrà lloc el proper 12 de març. Enguany, l'homenatjada serà la demògrafa Anna Cabré. L'acte es podrà seguir en directe. [+]

 
Martí Boada a La Vanguardia
No English translation is available.

En Martí Boada reflexiona sobre l'evolució i la gestió de la massa forestal a Catalunya a la secció d'opinió de La Vanguardia del l'u de març

 
Ron Lesthaeghe visita el Centre d’Estudis Demogràfics
No English translation is available.

Ron Lesthaeghe, sociòleg de la Free University of Brussels, visita el Centre d’Estudis Demogràfics per col·laborar amb l’Albert Esteve, director del CED, en el projecte d’investigació sobre els patrons de formació de famílies des de distintes perspectives a nivell mundial. [+]

 
Conferència 'Pontevedra, una ciudad modelo'
No English translation is available.

Pontevedra ha estat seleccionada el 2014 pel Programa Hàbitat de les Nacions Unides com un exemple de 'Millors pràctiques' —única ciutat europea seleccionada aquest any— gràcies a l'exitosa reforma duta a terme en el seu centre històric.

El dimecres 11 de febrer va tenir lloc la conferència 'Pontevedra, una ciudad modelo' a la Sala de Graus de la Facultat. Organitzada per la Federación Iberoamericana de Urbanistas (FIU) i amb el suport i la col·laboració del Departament de Geografia i del grup de recerca en Geografia Econòmica, la conferència s'emmarca en el cicle 'Buenas Prácticas' que organitza la FIU i, com la resta de conferències del cicle, a part del format presencial també s'emeten en streaming a través de la web de la Federació (http://www.fiurb.org).

Read more...